1980: 5e Kleeftocht
Wandelen in de sneeuw

Achtergronden
Die nacht had het gesneeuwd. Het was nog donker toen we richting Kleef vertrokken. We dwaalden de hele dag door witte paden omzoomd door herfstbomen. De geest hield het prima, de voeten minder. Met plastic zakken om de schoenen bereikten we in de middag ter hoogte van de Sint Jansberg een boerderij. In de schuur namen we doorweekt tot op het bod de schade op. Hier was geen plastic tegen opgewassen, hier hielp alleen humor. Met grappen en grollen zetten we de tocht voort om uren later lachend in Kleef de laatste trein te nemen. Loketbeambten, conducteurs, niemand was veilig voor de ontketende wandelaars. De dientdoende douanier begreep niks van het pickupje dat hij in een van de rugzakken aantrof. Sommigen van ons werden na schoffering van het gezag gefouilleerd. Uiteindelijk werden we na de opmerking "...ik stop de hasj altijd in mijn anus..." met de mededeling er nooit meer in te mogen in Nijmegen uit de trein gezet. Het volgende jaar waren we gewoon weer terug.

Foto's
Klik op foto (15 stuks).

Deelnemers
11: Jan Theeuwes, Han Roest, John Verheijden, Otto IJsselmuide, Frans Buysse, Joop van Gent (jr), Ine Klaassen, Lian Klaassen, Mary van de Nieuwenhuizen, Rik Pieters, Paul Hermans.

Bijzonderheden
De tocht werd op 8 november gelopen, dus niet de 1e maar de 2e zaterdag.
  • We vertrokken om 6.50 uur, bereikten Kleef om 18.00 uur, hadden de trein van 18.40 en waren om 19.30 weer in de Pontanusstraat.
  • "Otto loopt zich het schuim tussen de billen", aldus Rik.