2001: 25e Kleeftocht
Feest

Achtergronden
Vandaag verkeerden we in feestelijke stemming. Voor het 25e jaar liepen we naar Kleef, een jubileumtocht dus. Menig oud Kleefganger had zich speciaal voor deze gelegenheid weer bij de stoet aangesloten. Het gezelschap leek bonter dan ooit. Met de feestmutsen van Han op ons hoofd trokken we de grens over. Hier en daar klonk hilarisch gegniffel, vooral van de konijnen. Er was ook applaus, van de slakken bijvoorbeeld. Gelukkig maar, want daar doe je het toch voor, voor de natuur. Joop had zelfs zijn draagbare pickup bij zich, waarop hij in de pauzes plaatjes draaide ter verheffing van de planten en de dieren.
Of Kleef in die jaren dat hij niet mee liep dichter bij was gekomen, kon Frans niet beantwoorden. Daarvoor had hij op te slechte schoenen gelopen. Inmiddels heeft Frans wandelschoenen aangeschaft waarmee hij door kan tot het volgende jubileum.

Foto's
Klik op foto (4 stuks).

Deelnemers
16: Angelique van Dinter, Anja de Boom, Edwin Koopman, Frans Buysse, Frens Dols, Guido Lavalaye, Han Roest, Jan Theeuwes, John Verheijden, Jolanda van de Berg, Joop van Gent (jr), Moon Koets, Rob Andries, Sjannie van Vugt, Sonia Robla, Taco Kramer.

Bijzonderheden
  • Het was een mooie dag, droog, zonder zon maar niet koud.
  • Door het warme najaar (oktober was de warmste maand sinds ze in 1707 begonnen te meten) was er weinig herfst (weinig gekleurde bladeren, weinig paddestoelen)
  • Joop liep de tocht met griep in de benen.
  • Han had feesthoedjes meegenomen. Moon is er mee tot Kleef gelopen.
  • Op de Sint Jansberg raakte de staart de kop even kwijt.
  • We waren klokslag 18.00 bij het monument.
  • Na afloop bekeken we de video uit 2000.



  • Recepten
    Scherpe pompoensoep (4 personen):
    • 500 gram pompoen
    • 1 grote ui
    • 2 tenen knoflook
    • 3 tomaten
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels kerriepoeder
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 1 liter groentebouillon
    • zout
    • versgemalen peper
    • 1 dunne prei
    • 100 gram cashewnoten
    • 2 eetlepels korianderblaadjes of peterselie
    Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomatem in stukjes. Verhit de olie in de braadpan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan met de kerriepoeder. Schep de pompoen, sambal en tomaten erdoor en fruit alles zo'n 5 minuten op zacht vuur. Voeg de bouillon toe, breng alles aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Maak intussen de prei schoon en snijdt hem in flinterdunne ringetjes. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan. Pureer de groenten en de bouillon met een staafmixer tot een mooi gebonden soep. Warm de soep nog enkele minuten door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Roer op het laatste moment de prei en de helft van de cashewnoten erdoor. Schep de soep in diepe borden en strooi de rest van de cashewnoten en koriander erover. Lekker met Turks brood.