2002: 26e Kleeftocht
Tocht met hindernissen

Achtergronden
Een ontstuimig najaar lag achter ons. Zondag voor de Kleeftocht had er een heuse herfststorm over het land gewoed, de zwaarste sinds 12 jaar. Dat hebben we gemerkt ook. Van Nijmegen tot Kleef lag het pad bezaaid met afgewaaide takken en omgevallen bomen. In het Nederlandse deel waren de meeste inmmiddels terzijde gelegd, in het Duitse deel was het klauteren geblazen. Van het uur dat we wonnen door eerder te vertrekken en een keer minder te rusten, bleef uiteindelijk nog geen half uur over.
Wel had de storm voor een prachtig tapijt gezorgd, kleurrijk voor de ogen, zacht voor de voeten. We wisten het weer, dit was herfst. Het was met zijn zevenen ook erg knus, het ouderwetse Kleefgevoel zoemde door de bossen. Helaas misten we aan het eind de champagne (Edwin, waar was je?). Gelukkig hadden we thuis nog pompoensoep met appeltaart.

Foto's
Klik op foto (12 stuks).Deelnemers
7: Anja de Boom, Guido Lavalaye, Hugo de Boom, John Verheijden, Michiel van de Brand, Roeland Hofstee, Sjannie van Vugt.

Bijzonderheden
  • We vertrokken om 7.40 en hebben niet gerust op de Heumerschans. Daardoor wonnen we tijd, liepen zonder teveel stress en bereikten Kleef juist voor het donker (hoewel de laatste foto anders doet vermoeden). Op dat moment floepten de lichten aan.
  • Dit was de laatste tocht die begon vanaf het Stevenskerkhof. Vanaf 1984 was dit markante huis het baken van de tocht. Hoe moet dat nou volgend jaar?